čtvrtek 19. března 2015

Den nultý a prvý

Odlet je z Berlína Schoenefeldu. Dosti skromné letiště. Pár plechových hal na zlomku běžného supermarketu a kolem parkoviště, zčásti štěrkové. Nikdy jsme zatím neměli tu čest, takže neznalí věci objednáváme službu parkování a transferu na letiště u jakési domácí firmy. Adresa Wassmandorfer Chasseu 18. Asi si ji budeme pamatovat dlouho. Donavigujeme se tam, koukáme na pěkný dům v zahradě, ale marně hledame kde auto složit. Ze dveří vyjde mladá paní a za zády jí vřeští hejno dětí. Tím pádem na tu dálku neslyší naši otázku. Zapeklitá situace. Na popáté slyší, ale vrtí hlavou. Zkrátím to. V okruhu 3 km jsou dokonce tři ulice skoro stejného jména. Jedna v Schoenefeldu, dvě jako součást Berlína. 

Odlet i let proběhly hladce. Před přistáním se nám krátce nabídne úžasný pohled na pozdním sluncem ozářené Pico de Teide, vysoko čnící nad hladinou mocné vrstvy oblačnosti. Ano, i tam se chystáme...

Řidič autobusu, co nás středněseverní Evropany (tedy samé Němce a nás jedny Čechy) rozvážel po tenerifských hotelech, byl pošuk. Celou cestu nenechal tělo a hlavně pravou ruku v klidu. Škála pohybů a grifů byla široce propracovaná. Šou vrcholila po hodině jízdy zpěvem jeho oblíbených španělských songů, které si (jak jinak než pravou rukou) pouštěl z umolousaného rádia. Byli jsme fakt rádi, že můžeme jako předposlední dvojice vystoupit. 

Náš hotel Marquesa je na pěší zóně na malém náměstíčku. To víme z průzkumu webu, informací cestovky a recenzí byvších dovolenkářů. Kodrcáme s kolečkovými kufry tmou a romantika nasvíceného náměstí s palmami a kostelíkem z černých sopečných kamenů je dokonalá. Hotel odpovídá očekávání. Historický dům s tenerifsky klasickými dřevěnými balkonky na fasádě. Poté co nám španělsky žvatlající recepční vymění přidělený pokoj standard za jiný, právě s balkonkem do náměstíčka (když už ho Yveta tak složitě v cestovce vybojovala), můžeme jít po lehké tříchodové večeři spokojeně spát.


Spánek je mírně přerušovaný. Věž kostelíku obsahuje i zvony. Celou zvonkohru. A je 50 m od naší postele s přímou viditelností nejen na zvony, ale i na paličky, které do nich bijí. Pěkně pravidelně každou čtvrthodinu. V celou přidají ke čtyřem úderům i úplnou a jasnou informaci o počtu hodin. V jedenáct tak jde o slušnou salvu. 

Náměstíčko je ale jinak opravdu kouzelné. Zrovna teď tu dva roztomile přiteplení klauni vyrábějí pro potěchu kolemjdoucích obrovské mýdlové bubliny. Rozměry přes metr nejsou výjimkou. K večeru přibyly dvě žhavé tanečnice s kastanětami. Pořád je na co koukat. Tedy bylo by, kdybychom seděli na balkoně. My už ale máme objednané auto a zítra ráno vyrážíme vstříc krásám místní krajiny. Na kejklíře zbyde čas večer. 

Žádné komentáře: