pondělí 23. září 2024

Poslední večeře Páně

Asi se trochu rouhám, ale poslední byla a večeře taky. Každopádně byla skvělá. A kulinářské okénko jsme tu také ještě neměli.

Stalo se v našem oblíbeném Charco Azul, kde jsou nejen smaragdové a azurové bazény a koupací vany s rybičkami, ale i malá restaurace, spíš bufet, s názvem La Cantina.

Už dopoledne jsme tu byli na kafi a při té příležitosti obhlídli čerstvě uvařené chobotnice - ještě se z nich kouřilo. Ochotný pan kuchař nám je donesl na sluníčko, abychom je mohli lépe vyfotit.

Takže v pozdním odpoledni jdeme koštovat. Dáváme si hromadu minikrevetek, slané kanárské brambory, salát a právě tu chobotnici. Krevetek bylo asi 250 a každá v sobě měla sotva půlhrášek masa. Takže se člověk víc unavil, než najedl. Chobotnice byla po uvaření nakrájená na tenké plátky a usmažená či zprudka upečená. Každopádně byla výborná a jen se po ní zaprášilo...

Atmosféru dokreslila stará babka (jak se nakonec ukázalo, německá důchodkyně), která přinesla kuchařům tři avokáda a dostala za to sklenku červeného, s kterou pak šťastné hleděla do kraje. A taky malířka, která do skicáku přímo u stolu nad jídlem tvořila svůj akvarel výhledu z restaurace.

Žádné komentáře: